btt logo

login   flag-dutch   flag-uk
tanks.jpg

BOTLEK TANK TERMINAL HALF MILJOEN TON PER SPOOR

news2
juli 2015

 

Na ruim twee jaar, op 21 juli 2015, heeft Botlek Tank Terminal (BTT) de mijlpaal bereikt van een half miljoen ton per spoor. Op 2 april 2013 werd de eerste trein beladen.

 

In de afgelopen twee jaar hebben diverse klanten gebruik gemaakt van het nieuwe treinlaad- en losstation van BTT. Het paste in de visie van BTT om alle vervoersmodaliteiten aan te bieden en speelt in op de groeiende vraag van klanten naar vervoer per spoor. De installatie wordt voornamelijk gebruikt voor het laden en lossen van bloktreinen met biodiesel, maar ook palm- en soja olie zijn vanuit de opslagtanks geladen.   

Lees meer...

BOTLEK TANK TERMINAL WEER EEN STUKJE GROTER

 

April 2016

 

 Botlek Tank Terminal (BTT), a wholly owned subsidiary of HES International BV, is pleased to announce the expansion of its storage capacity in the Port of Rotterdam. Supported by a long term contract, the capacity will be more than doubled from 200,000 cbm to 467,000 cbm. 

Lees meer...

NIEUWSBRIEF

nieuwsbrief
Juli 2014

Wij presenteren met trots de tweede editie van de BTT Nieuwsbrief met een update over interessante ontwikkelingen bij Botlek Tank Terminal. Download de nieuwsbrief hieronder!

 

> Nieuwsbrief Juli 2014

TREIN LAAD- & LOSSTATION BTT IN GEBRUIK

news1
april 2013

De bouw van het nieuwe treinlaad- en losstation van Botlek Tank Terminal te Rotterdam werd 1 april afgerond en BTT heeft meteen al de volgende dag de eerste trein beladen. Op 2 april werd het nieuwe station ingewijd met de belading van circa 1.000 ton biodiesel voor een raffinaderij in de Duitse deelstaat Beieren. Het ging om de belading vanuit een van de opslagtanks in een bloktrein van 16 wagons.

Lees meer...

BOTLEK TANK TERMINAL START BOUW TREINLAADSTATION

news3
september 2012


Botlek Tank Terminal heeft het startsein gegeven voor de bouw van een treinlaadstation door een consortium van verschillende aannemers. Het laadstation kan met een snelheid van 400 ton per uur zes wagons tegelijk beladen. Er worden twee sporen met een lengte van elk 340 meter gebouwd. De bouwtijd bedraagt circa 6 maanden. De bouw van dit treinlaadstation past in de visie van BTT om alle vervoersmodaliteiten aan te bieden. Hiermee wordt tevens ingespeeld op de groeiende vraag van klanten naar spoorvervoer.

Lees meer...

phoneus
followus
connecttous
watchus
Disclaimer

       |      

Contact

       |      

D.I.S. & Limoen

       |       

Copyright © Botlek Tank Terminal 2013