btt logo

login   flag-dutch   flag-uk
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

MIJLPAAL HALF MILJOEN TON PER SPOOR

 

In de afgelopen twee jaar hebben diverse klanten gebruik gemaakt van het nieuwe treinlaad- en losstation van BTT. Het paste in de visie van BTT om alle vervoersmodaliteiten aan te bieden en speelt in op de groeiende vraag van klanten naar vervoer per spoor. De installatie wordt voornamelijk gebruikt voor het laden en lossen van bloktreinen met biodiesel, maar ook palm- en soja olie zijn vanuit de opslagtanks geladen.   

PERSBERICHT

Rotterdam, 21 juli 2015

Botlek tank terminal half miljoen ton per spoor

 

 Na ruim twee jaar, op 21 juli 2015, heeft Botlek Tank Terminal (BTT) de mijlpaal bereikt van een half miljoen ton per spoor. Op 2 april 2013 werd de eerste trein beladen.

 

In de afgelopen twee jaar hebben diverse klanten gebruik gemaakt van het nieuwe treinlaad- en losstation van BTT. Het paste in de visie van BTT om alle vervoersmodaliteiten aan te bieden en speelt in op de groeiende vraag van klanten naar vervoer per spoor. De installatie wordt voornamelijk gebruikt voor het laden en lossen van bloktreinen met biodiesel, maar ook palm- en soja olie zijn vanuit de opslagtanks geladen.  Daarnaast is de installatie ook geschikt voor andere plantaardige oliën zoals zonnebloem – en raapolie. In de toekomst kan het treinlaad – en losstation ook geschikt worden gemaakt voor andere olieproducten, zoals vliegtuigenbrandstoffen, benzine en diesel. 

 

Het treinlaad- en losstation heeft twee sporen met een lengte van elk 340 meter. In totaal kunnen   24 wagons worden geplaatst met uitbreidingsmogelijkheden naar 30 wagons op het spoor. Met een capaciteit van 400 ton per uur kunnen zes wagons tegelijkertijd worden beladen of gelost. BTT biedt haar klanten een 24/7 dagen service waardoor er twee treinen per dag behandeld kunnen worden.

 

BTT beschikt over 34 opslagtanks, met een gezamenlijke opslagcapaciteit van 200.000 kubieke meter (m3) .  Hiervan is 130.000m3 bestemd voor transportbrandstoffen en 70.000m3 voor biodiesel en plantaardige oliën. De huidige bezettingsgraad is hoog. BTT kan de opslagcapaciteit uitbreiden naar 750.000m3 op het vernieuwde terreinoppervlakte die vorig jaar is gerealiseerd.

Deze, state-of-the-art terminal heeft voldoende ligplaatsen aan diep vaarwater, geschikt voor de overslag en opslag van een gevarieerd pakket natte bulkproducten. Aan de 420 meter lange zeesteiger kunnen twee zeeschepen met een diepgang tot 115.000 DWT en twee lichters tegelijkertijd worden behandeld. Waterdiepte aan de zeesteiger varieert van 13,65 meter aan de zuidzijde en 15,0 meter aan noordzijde. De steiger heeft een lage bezettingsgraad waardoor de wacht tijden voor de schepen kort zijn. Bovendien biedt BTT haar klanten ook boord-boord overslagmogelijkheden. 

Veiligheid en milieu staan bij BTT hoog in het vaandel. Het managementsysteem van BTT is ISO 9001, ISO 14000, OSHAS 18000, AEO en ISCC gecertificeerd. 

 

HES International is de aandeelhouder van Botlek Tank Terminal.

 

HES International 

HES International B.V, Rotterdam is een particuliere houdstermaatschappij van vooraanstaande onafhankelijke dienstverleners in havens. HES International heeft twee belangrijke pijlers: droge en natte bulk.

De bedrijven in de droge bulk zijn gespecialiseerd in de overslag, opslag en bewerking van droge bulkproducten, voornamelijk voor industriële eindgebruikers. De werkzaamheden bestaan uit het laden en lossen van zeeschepen, coasters, lichters, treinen en vrachtauto’s en grootschalige open en gesloten opslag. Het jaarlijkse volume inkomende droge bulklading bij bedrijven binnen de HES International groep bedraagt circa 75 miljoen ton .

De bedrijven in de natte bulk zijn gespecialiseerd in opslag, overslag, mengen en distributie van olieproducten. De activiteiten bestaan uit het laden en lossen van zeeschepen, coasters, lichters en rail- en wegtransport. Opslagtanks variëren in grootte van 1.500 tot 70.000 m3.

HES bedrijven bekleden een unieke, onafhankelijke positie in de aanvoerketen van bulkgoederen voor een brede range aan producten en bedienen het hart van industrieel Europa.
De meeste operationele bedrijven zijn al sinds vele decennia actief in de haven, sommige zelfs al meer dan een eeuw lang.
De activiteiten zijn geconcentreerd in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Polen. Een van de dochterbedrijven heeft ook vestigingen in andere landen. Voor meer informatie zie www.hesinternational.eu

 

SHAREHOLDERS

Riverstone

Riverstone is een particuliere investeringsmaatschappij, opgericht in 2000 door David M. Leuschen en Pierre F. Lapeyre, Jr., die zich richt op energie en elektriciteit met circa $ 30 miljard opgehaald kapitaal. Riverstone houdt zich bezig met buy-out en groeikapitaal investeringen in de exploratie en productie, midstream, olieveld services, elektriciteit, en hernieuwbare sectoren van de energiesector. Met kantoren in New York, Londen, Houstonen Mexico City, heeft het circa $30 miljard gecommitteerd voor 110 investeringen in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa, Afrika en Azië.
Voor meer informatie zie www.RiverstoneLLC.com

 

Carlyle

The Carlyle Group is een wereldwijd opererende alternatieve asset manager met per 31 maart 2015 circa $193 miljard aan activa in beheer via 130 fondsen en 156 fund of funds vehicles. Via Carlyle International Energy Partners, LP (“CIEP”), een van de door Carlyle aangestuurde fondsen, focust Carlyle op midstream olie en gas exploratie en productie, olieveld services en raffinage en marketing in Europa, Afrika, Latijns-Amerika en Azië. CIEP wordt geleid door Marcel van Poecke, een vooraanstaande internationale energie investeerder en operator. Zijn team bestaat uit experts met langjarige ervaring in investeringen in de olie- en gasindustrie en operationele kennis op dit gebied.
Voor meer informatie zie www.carlyle.com

 

 

 

Disclaimer

       |      

Contact

       |      

D.I.S. & Limoen

       |       

Copyright © Botlek Tank Terminal 2013